PRINS, Willem

Willem
Prins
Geboren:
Egmond aan Zee
23 november 1916
Overleden:
Spanje
1938
Levensbeschrijving: 

Beste Ouders, hier laat ik je weten dat het reuze met me gaat en 't is te hoopen van jullie hetzelfde en ik wou graag willen weten hoe het met Mijntje gaat het is te hoopen dat ze al buiten mag loopen nou vader, je zal elke avond wel naar de radio luisteren hoe het met Spanje gaat nou we zijn Turiel nog niet helemaal kwijt hoor voor iedere meter grond moeten de rebellen verwoed voor vechten en der sneuvelden honderden van Franco wat wij daar verliezen winnen we aan de andere fronten dus (..) geeft hem nog niets nou meer weet ik niet dag hoor zeg Mijntje gedag hoor 

Waar Willem Prins sneuvelde is niet bekend. Hij was 21 jaar.

De ansichtkaart aan zijn ouders heeft geen datum. Het is een uitgave van de Communistische Partij van Spanje. Een portret van Dolores Ibarruri, La Pasionaria.

Bronnen: 
  • De ansichtkaart is nu in het bezit van Erik Gerritsma. Hij onderzoekt de geschiedenis van het communistisch verzet in Kennemerland. Hij schrijft: Ik heb de kaart gekregen van Ada Klaver uit IJmuiden, die de kaart heeft gekregen van oud-CPN-raadslid in Velsen Daan Floor, die de kaart na de oorlog heeft gekregen van de moeder van Willem Prins.   
Auteur: 
Yvonne Scholten, met dank aan Erik Gerritsma
Laatst gewijzigd: 
07-03-2018
Overige gegevens
Sekse: 
man
Adres: 
Piet Heinstraat 50
Woonplaats: 
IJmuiden
Datum vertrek Nederland/aankomst Spanje: 
28-01-1938
Gesneuveld: 
ja
Vader: 
H.Prins